سْــــــــــــــــــمِ ﷲِالرَّحْمَنِ الرَّحِي

Thursday, May 13, 2010

KU RELA CAMPAK SONY G900

1st off all, aku nak ucapkan salam sejahtera buat semua.

Post kali ni , aku nak share sedikit perasan tidak puas hati aku , terhadap segala benda yang berada di sekeliling. Aih! Bunyi macam banyak je. Ha’a memang banyak. So akan aku nyatakan setiap satu nya. Aha! dah macam buat report latihan industri pulak.

Jangan beli Sony Ericson G900!

g900-sony-ericson copy

Aku frust gila ngan hp SE G900 ni. Merosakkan nama baik SE je. Antara model-model SE yang pernah aku pakai , xde yang rosak seteruk model ni. Handphone ni bakal aku jual , tapi tak tau bila. Plan dah sebulan , tapi tak terjual- jual. Haha!! aku manade hp lain dah beb. Antara kerosakkannya :-

  1. Handphone ni suka tidur tanpa beritahu aku. Maksud mendalam nya , ialah dia suka restart sendiri. Kadang-kadang off terus. Padahal battery full ni. Isk!~
  2. Handphone ni , bila 3 bulan pakai , orang sms kita, tade bunyi. So kau letak la lagu “ Kuch Kuch Hota hei ” pun , tade maknenya kau nak dengar.
  3. Bila kau ngah syok sms, tetiba “ hang ”. Sakit hati tak? Sms dah 1200 patah perkataan ni. Kalah karangan sekolah. Skali jamed. Pernah  sekali tu , aku campak hp ni sebab frust gila. Nak tekan button saved draft dalam hp ni tade plak. Errr!~ Bersabar jela.
  4. Handphone ni suka buat magic. David Blaine pasti suka ngan hp ni. :) Screen dia , kadang-kadang pudar, kadang – kadang terang. :D pergghh! dasyat magic dia. Kadang kala hilang terus. Wakaka..
  5. Touchscreen dan WiFi yang tidak berguna ataupun useless. Funtion WiFi and touchscreen hp cina tu lagi baik woii.

Ni aku bagi 5 sebab je kenapa Sony Ericson g900 ni suck ! Banyak lagi suck suck suck yang aku tak cerita ni. :) cukup la sekadar lima. :D kalau korang rasa, cam tak cukup sebab aku kasi, then pi website kat seblah ---------- > 5 Reasons Why Sony Ericsson G900 Sucks

Disebabkan perkara-perkara kat atas la aku jadi tensyen tahap gaban sekarang ni.

Second thing , yang aku tak puas hati , kenapa cerita Penunggu Gunung Raya , ending dia macam tah apa-apa je?

Sapa yang ikot cerita ni , mesti hampa gila ngan ending cerita tu. Pertengahan cerita, atok dia kata, kena ada 4 orang leh hapuskan iblis setan jembalang tu , tapi ending dia , sorang buat pun dah leh mampus. Aduyai. Then , apa guna dia cari 4 orang tu , kalau sorang pun dah leh bunuh. OMG!~ Nasib baik la ending cerita ADAMAYA best sikit. Tak hampa!~

I give 2/5 star disebabkan ending pelek nak mampus.

---------------

Widgets

----------------

3 comments:

  1. okeh! dah boleh buang dah tuh.... hehehhe

    ReplyDelete
  2. x yah guna sonylah sama lah kita..=( nak tggu nokia baru ok..=)

    ReplyDelete

Komen dengan penuh hemah ya ...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...