سْــــــــــــــــــمِ ﷲِالرَّحْمَنِ الرَّحِي

Thursday, March 22, 2012

Android Tablet , MaxQ X7-3G Rooted.

Post kali ni , aku nak share ngan korang firmware  yang baru aje  aku install kat Android Tablet kesayangan aku ni. Dulu masa beli , aku rasa hampeh gila tablet ni. Yela , asyik-asyik hang. Rasa nak buang je, tapi akhirnya selepas mintak tolong dari member kat forum Russia, dia bagi aku test firmware baru ni. Selepas test, aku sangat puas hati

shot_000003

Homescreen yang sempurna dengan icon dan text yang kecil , membuatkan android tablet ini kelihatan lebih cantik dan ekslusif.

shot_000004

Firmware ni juga , dah fully root. So applikasi seperti SUPERUSER ,dan ROM MANAGER boleh digunakan sepenuhnya

shot_000005

Game seperti Asphalt 6 , 9MM hd dan Samurai Vangenge juga boleh running dengan sempurna. Senang cerita , hampir semua game dari pengeluar GAMELOFT boleh dimainkan dengan lancar.

shot_000008

Selain tu , kita boleh adjust volume  , brighness dengan menekan icon volume kat bawah tu. Senang kan?

 shot_000002

Firmware ni juga , mengunakan build prop , samsung galaxy tab. Maksudnya , selepas menginstall firmware ni , android tablet MaxQ X7-3G ni leh running macam Galaxy Tab GT-P1000. Dasyat kan?

So sesiapa yang berminat nak firmware ni , leh la tinggalkan email korang. Aku tak leh nak share kat sini , sebab bukan aku yang punya. Kang kena saman baru padan muka aku. Aahahahaha !~ Adios.

---------------

Widgets

----------------

13 comments:

  1. bro tlg pm aku kat facebook
    mohd maarof najamudin

    aku pakai samsung galaxy tab p1000 mintak ajarkan root.tq

    ReplyDelete
  2. Salam bro...mintak tlg ajar bgmana nak instal pd tab GT-p1000

    ReplyDelete
  3. hi, it is nice to know that there is someone else is also owning a MAXQ X7-3G. By the way, may I know where do you get the new firmware as I have been searching for it too. Can you share the site. Pls. Thank you

    ReplyDelete
  4. can you share the new firmware for MAXQ x7-3G? Thank you.

    ReplyDelete
  5. Bro aku try nak upgrade press menu+power tak boleh lah....macamana kau buat..

    ReplyDelete
  6. Bro aku try nak upgrade press menu+power tak boleh lah....macamana kau buat..

    ReplyDelete
  7. Salam bro... macammana nak upgrade firmware kat tablet ni,folder firmware nak copy dalam exsd card atau internal sd.
    thanks.sebab saya try tak boleh ,device off and press Menu + power button.

    ReplyDelete
  8. Salam, mintak share link =D, sou.yuen1292883@gmail.com.TQVM

    Bro. rendang41,dlm memory card,tp msti extract kt base directory memory card,mksudnya kena extract bulat2 jela dlm mem card,bukan kena create folder pastu extract dlm tu.Tuk kesenangan kerja ko,better backup isik mem card tu dlu then format,next extract,dapat tak?Pastu tekan menu (button bulat) & button on.Nnt kuar la text itam putih,release sume button tu then ko biar je dia buat keja.Ini kalu ikut pemahaman aku la,sbb aku pnh upgrade firmware menda ni =).

    ReplyDelete
  9. Boleh share firmware yg Baru tu tak? Ni email aku .... rendang41@gmail.com

    ReplyDelete
  10. Boleh share firmware yg Baru tu tak? Ni email aku .... rendang41@gmail.com

    ReplyDelete
  11. sorry guys , sebab aku dah lama tak bukak blog ni sbb ada urusan kerja. segala firmware korang leh dptkan kat forum ni. ada perbincangan pasal tablet maxq kat forum ni.

    http://www.slatedroid.com/topic/25954-dropad-a8t-what-is-this-sexy-thing/page__st__40__gopid__334442#entry334442

    ReplyDelete
  12. Alec Chin - I get the firmware from this forum :)

    http://www.slatedroid.com/topic/25954-dropad-a8t-what-is-this-sexy-thing/page__st__60

    ReplyDelete
  13. aku dah try nak update maxq v7-III.. tp xda kuar tulisan papepun.. gelap jerk screen... loading "android" jerk,,, stuck kat situ... mcm mana ko buat erk? bole bg firmware yg baik skit x.. nie email aku sherk_patok@yahoo.com

    ReplyDelete

Komen dengan penuh hemah ya ...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...