سْــــــــــــــــــمِ ﷲِالرَّحْمَنِ الرَّحِي

Wednesday, May 26, 2010

Hangat | Tangan Blogger Terbakar

 

Siapa yang pernah terfikir nak jadi SuperHero?? Haha ! Aku salah sorang daripadanya. Ye! Ramai lagi orang di luar sana yang nak jadi SuperHero. Kalau tiada  sambutan , takkan lah ada gameshow Who Want To Be Superhero kan?? Haha!~

Gameshow ni pun, aku baru tahu semalam sebab tertengok kat 8tv. Macam best je. Sekali dengar , gameshow ni macam tah tape je kan? tapi hakikatnya , gameshow ni mengajar kita mendidik jati diri dan tidak mementingkan diri sendiri. Gameshow ni pelik gila. Memang dia orang buat kau jadi macam superhero la. Jam tangan siap ada LCD lagi. Kalau ada mission terus contact kat jam. Macam Power Rangers.

Oh! Kalau aku lah kan? Aku nak jadi Superhero yang bermain ngan masa. Macam watak Hiro dalam drama HEROES. Siapa tengok?

 

 

Sayangnya dah takda season 5. Tak dapat aku melayan effect-effect gempak yang diaorang buat.

 

 

Ehh!~ Dalam proses pembikinan video ni , tiada sesiapa yang tercedera. Api tersebut adalah khayalan korang sahaja. Tak betul pun. Huhu. Tapi apa yang aku perasan , selepas aku membuat beberapa video effect ni , baru aku sedar yang , nak buat effect ni perlukan effort. Kalau kau rajin , effect kau lawa. Sekarang baru aku tahu , bertapa susahnya KRU nak bikin cerita CICAKMAN tu.

 

 

Bayangkanlah , video yang aku buat ni mengambil masa 30 minit lebih. Ini pun tak real. Kalau yang real tu , entah la berapa minit. :( Aku support film Malaysia yang baru nak membangun buat effect-effect ni.

 

 

Btw , tak ramai Malaysians yang berminat bermain dengan EFFECT jika hendak dibandingkan dengan orang luar negara. Kat luar negara , budak 10 tahun dah bermain EFFECT. Tu sebab la negara kita ni ketinggalan sikit.

 

So ? Daripada korang dok layan main dota ke counter strike ke, baik korang belajar buat effect ni. Tak payah masuk kolej , sebab orang dah baik hati nak ajar kat Youtube tu.

 

Btw, siapa yang nak belajar, aku leh gitau mana nak dapat TRAPCODE dan tutorial. :) Just leave a comment . Nanti aku reply.

 

Nota : Kalau aku jumpa , orang yang curi video cam aku , SUMPAH aku bakar kau hidup – hidup!.

Nota 2 : Ada ke superhero GAY?? XD

p/s : dia ni la superhero GAY! :) Masa gameshow , dia call partners dia . Sayangnya lelaki. Patutlah Suit dia pun nampak cam GAYISH skit. wakakaka..

 

Soalan Maut : Kalau anda diberi peluang, kuasa apa yang anda mahukan?? Dan berikan nama SUPERHERO anda sendiri?

 

Ni pun cerita melayu yang wat effect :)

---------------

Widgets

----------------

9 comments:

  1. CMne buat cmtu!
    Cool aa..
    Ajar leh?

    ReplyDelete
  2. Cool!!
    Cmne buat cmtu?
    Ajar leh??

    ReplyDelete
  3. teknologi kita belum secanggih orang putih...kita baru jer nak bermegah2 dengan upin dan ipin,diorang dh keluarkan cerita avatar...apa2pun...bagus untuk industri filem..

    ReplyDelete
  4. eye of ant : berminat ke nak belajar?? :) then dapatkan adobe after effect dulu kat kedai. ala beli cetak rompak sudei.huhu...


    black mel : cuma perlukan komputer dan kesungguhan je nak buat ni. :) tapi avatar tu laen la.hahaa XD

    ReplyDelete
  5. comel la pulak superhero gay tu ahahaha

    ReplyDelete
  6. reti buat.. tp skarang.. xde mood.. mesti buruk lau ime xde mood,, huhuhuu

    ReplyDelete
  7. Ooooo...
    Oryte..
    Esok aa cari yg pirate pnyer =p

    ReplyDelete
  8. super-ice-baby..haha. nak kuasa membekukan orang termasuk shafiQ..hihi :P

    ReplyDelete
  9. etomyah - omaigod :)



    cikmiea - seyes ke tahu buat :) wahh !! leh ajar nanti..


    ice baby - wahhh! mana boleh. sy api. XD apitfire.tak kan leh beku XD cair boleh.haha

    ReplyDelete

Komen dengan penuh hemah ya ...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...